Bouw Je Eigen Huis In Spanje, Deel 1: Het Land Kopen - El ... - Sleutel Op De Deur

Published Feb 18, 22
10 min read

Een Huis Bouwen, Welke Stappen Komen Erbij Kijken? - Sleutel Op De Deur

Vraag meer info over  Sleutel op de deur

In Nederland wordt veelal gesproken van sleutelklaar bouwen, een term die in Vlaanderen wel voorkomt, maar minder gangbaar is. Als je een woning bouwt met een sleutel-op-de-deur formule, neemt een firma het hele bouwproces voor zijn rekening. Hoewel het gros van de werken standaard inbegrepen is, verschilt het pakket op het gebied van afwerkingen toch sterk van firma tot firma.Sommige sleutel-op-de-deur-firma's werken met een eigen architect, bij andere kan je met je eigen onafhankelijke architect terecht. De voor- en nadelen van sleutel-op-de-deur-bouwen[bewerken brontekst bewerken] In vergelijking met zelf bouwen of bouwen via een architect (waarbij de architect de werken en de aannemers coördineert), heeft het sleutel-op-de-deur concept een aantal duidelijke voor- en nadelen.

De bouwer moet niet zelf op zoek naar verschillende aannemers en moet ook niet apart met hen communiceren. De totaalprijs en de uitvoeringstermijn zijn op voorhand gekend: zowel de totaalprijs als de uitvoeringstermijn worden contractueel vastgelegd vóór aanvang van de werken. Beperkte tijdsinvestering van de bouwer/koper: Werkende mensen hebben vaak weinig tijd om zich bezig te houden met hun bouwproject.

De bouwer/koper moet wel nog steeds zijn materiaalkeuzes zelf maken. Prijs: Het bouwbedrijf neemt een bepaalde marge ter compensatie van het werk dat het doet en de garanties die het biedt. Vele bouwbedrijven compenseren dit door de kortingen die ze verkrijgen door de grotere aankoopvolumes. Toch blijft het veruit de goedkoopste oplossing om als bouwer zelf alles te plannen, coördineren en op te volgen.

Het betreft vaak een aantal technische keuzes, eerder dan afwerkingen. Zo zal een bedrijf dat traditionele woningen bouwt (ter plaatse op de werf gemetst) geen houtskeletwoning bouwen en omgekeerd. Snellere afbetaling: sommige bouwers kiezen er bewust voor om het bouwproces te spreiden over enkele jaren om de kosten te spreiden.

Exacte cijfers over de verdeling van de nieuwbouwmarkt bestaan er niet. Er wordt van uitgegaan dat binnen de markt van eengezinswoningen 30 à 40% van de woningen met een bouwfirma gebouwd wordt, meestal volgens het sleutel-op-de-deur principe. Enerzijds is er de trend in de richting van betaalbaar wonen, aangestuurd door de moeilijke economische situatie; anderzijds is er de trend in de richting van performantere woningen op het vlak van energieverbruik.

Op het sleutel-op-de-deur-concept is in België de wet Breyne van toepassing. Deze biedt de bouwer van een sleutel-op-de-deur-woning, maar ook de koper van een huis op plan, juridische bescherming op verschillende vlakken. De voordelen en garanties voor de koper/bouwer zijn onder andere: een voorschot van maximaal 5% van de prijs van de reeds uitgevoerde werken; strikte betalingsmodaliteiten: het saldo is opeisbaar in gedeelten die niet hoger mogen liggen dan de prijs van de reeds uitgevoerde werken; een vooraf vastgelegde totaalprijs; de oplevering gebeurt verplicht in 2 fasen: een voorlopige en een definitieve, waar minimum 1 jaar tussen moet liggen; een verplichte waarborg die kan gaan tot 100%; strenge aansprakelijkheidsregels: de verkoper is niet alleen aansprakelijk wegens verborgen gebreken, ook de tienjarige aansprakelijkheid voor zware, zelfs zichtbare gebreken, rust op hem - landelijke stijl huis.

Wat Kost Een Moderne Villa Bouwen? - Sleutel Op De Deur

Om deze reden leggen almaar meer bouwpromotoren en bouwcoördinatoren (die zich soms zelfs eerst voordoen als sleutel-op-de-deur-firma) de bouwheer een algemeen contract voor, waarin wordt overeengekomen dat de promotor of coördinator zelf niet het werk levert, maar louter optreedt als adviesbureau en/of coördinatiebureau. De bouwheer wordt daarbij verplicht om zelf rechtstreeks te contracteren met de onderaannemers die de promotor of coördinator aanbrengt.

Heel wat bouwpromotoren en -coördinatoren zijn van mening dat de wet Breyne niet van toepassing zou zijn op zulke coördinatieovereenkomsten, maar de rechtspraak veroordeelt deze constructies en stelt dat hierop wel degelijk de wet Breyne toepasselijk is.

Plannen om binnenkort een woning te bouwen? Dan kan je kiezen het project zelf in handen te nemen, of een sleutel-op-de-deurwoning te laten bouwen. We overlopen de voor-en nadelen van enkele parameters van het sleutelklaar bouwen. 1. De snelheid van de bouw Vaak werken sleutel-op-de-deurbouwfirma’s samen met onderaannemers die perfect van werf naar werf kunnen doorschuiven en zo voor een snelle opvolging kunnen zorgen.

De weersomstandigheden spelen natuurlijk een grote rol, en afhankelijk of je voor een volledig afgewerkte en ingerichte, of enkel een winddichte woning kiest, kan de oplevering al zo’n zes tot tien maanden later gebeuren. : een sneller verloop van het bouwproces betekent ook dat de facturen in een snel tempo zullen volgen.

Het eigen karakter van de woning Een grote misvatting over sleutel-op-de-deur bouwen is dat alle woningen op elkaar lijken. Dat klopt helemaal niet. : De standaardplannen voor modelwoningen dienen louter als inspiratiebron voor de architect en de bouwfirma om de woning naar de wensen van de klant en in functie van de bouwgrond en de bouwvoorschriften te bouwen en af te werken.

: Alleen is het wel belangrijk om te weten dat niet alle sleutel-op-de-deur firma’s het toelaten om zelf een architect te kiezen, en je soms beperkt kan zijn op vlak van materialen. Foto: Claeverviere Immo Bij een bouwproject komt namelijk heel wat kijken: aannemers zoeken, bouwvergunningen indienen, een bodemattest opstellen.

Een groot voordeel want je ervaart minder stress. Alle documenten komen uiteraard wel op je eigen naam maar je hoeft je niets aan te trekken van het papierwerk. : De persoonlijke inbreng is minder groot. Je loopt het risico dat je de werken zelf niet nauwlettend opvolgt en daardoor te weinig aandacht besteedt aan afwerking, kwaliteit of timing.

Modern Huis Bouwen Met Buitenhuis Sleutel Op De Deur - Sleutel Op De Deur

000 euro. Dat is wel exclusief btw, bouwgrond en architect. Aan de hand van de keuzes die je maakt, kan de prijs aardig oplopen. : Alle factoren worden mee in rekening gebracht en je geniet van schaalvoordelen. Vaak bieden sleutel-op-de-deurfirma’s afgewerkte projecten in grotere kavels aan zodat je wat kan besparen op de bouwgrond.

: Enerzijds kies je er bij een sleutel-op-de-deur firma voor om stressvrij te bouwen maar anderzijds zal je niet aan budget winnen. Je betaalt in de meeste gevallen dus iets meer dan dat je alles zelf zou coördineren. En als je nog wijzigingen wil laten doorvoeren, staan daar meerprijzen tegenover.

: De wet Breyne voorziet een aantal grote pluspunten. Je voorschot zal maximum 5% van de totale prijs zijn, je totaalprijs wordt op voorhand vastgesteld, en er is een verplichte oplevering in een voorlopige fase en een jaar later in een definitieve fase. Tot slot voorziet de wet een voltooiingswaarborg die ervoor zorgt dat in geval van faling de woning toch nog volledig wordt afgewerkt.

Ben je van plan om te bouwen? Dan heb je ongetwijfeld al opgemerkt dat dat niet zo vanzelfsprekend is. Sommigen kiezen ervoor om zelf aan de handen uit de mouwen te steken, anderen kiezen om het volledige project uit handen te geven. Hieronder lijsten wij de voor- en nadelen op van traditioneel bouwen en van sleutel-op-de-deur bouwen.

Je hoeft je niet druk te maken over bouwvergunningen, over het zoeken van aannemers of over het kiezen van de beste/ voordeligste offerte. Al het papierwerk wordt voor jou gedaan waardoor heel wat kopzorgen meteen verdwijnen. Ten tweede geniet je van . Zowel op de aankoop van materialen als op het de bouwgrond kan je door sleutel-op-de-deur-firma’s besparen.

Dat schaalvoordeel geldt ook op het vlak van materiaalaankopen. Verder verloopt alles veel sneller dan wanneer je zelf aannemers en dergelijke zou moeten zoeken en contacteren. Wanneer je samenwerkt met een sleutel-op-de-deur-firma kun je rekenen op een , en blijft de bouwtermijn van je project tot een minimum beperkt. Bovendien vermijd je dat de bouw vertragingen oploopt door miscommunicatie tussen de verschillende aannemers.

Moest er tijdens het bouwproces iets fout lopen, dan hoef je dus geen verhaal te gaan halen bij meerdere partijen. Een grijze zone bestaat in dit geval niet. Een sleutel-op-de-deur-firma draagt de Nadelen van een sleutel-op-de-deur bouwen Het eerste nadeel is dat niet elk bedrijf een studie gaat doen van de bouwgrond.

Wat Kost Het Bouwen Van Een Villa? - Sleutel Op De Deur

Op basis van die studies kan de aannemer dan bepalen welke funderingstechnieken het best gebruikt worden. Wij raden dus zeker aan om op voorhand te vragen voor een studie van de bouwgrond, want dat kan gevolgen hebben voor de prijs van het totaalpakket. Wanneer het draagvermogen van je bouwgrond bijvoorbeeld niet draagkrachtig genoeg, dan is een normale fundering bijvoorbeeld niet aan de orde, en zul je moeten opteren voor een alternatief.

Zo werken de meeste sleutel-op-de-deur-firma’s met vaste aannemers en architecten, waardoor jij niet zelf kan kiezen welke architecten en onderaannemers je aanstelt. Dat zorgt ervoor dat de persoonlijke inbreng toch iets minder wordt. Bovendien is het ook niet mogelijk om bepaalde werken, zoals het uitbreken van een keuken bijvoorbeeld, zelf te doen.

Deze prijs kan fel oplopen als je bepaalde dingen in de woning graag wat luxueuzer wenst. Denk maar aan het aantal lichtschakelaars of stopcontacten. Vaak wordt in de offerte maar een minimum aantal lichtschakelaars of stopcontacten opgenomen. Als je dit netwerk wenst uit te bereiden, dan betaal je een supplement op de offerteprijs.

Voordelen van traditioneel bouwen Het allerbelangrijkste voordeel van traditioneel bouwen is at je hebt. Je kan alles zelf kiezen. Niet alleen de materialen die gebruikt worden, maar ook het volledige plan en de aannemers. Dat biedt als voordeel dat je helemaal vrij bent om het plan van jouw droomhuis te maken.

Verder is traditioneel bouwen ook dan sleutel-op-de-deur bouwen. Nadelen van traditioneel bouwen In vergelijking met sleutel-op-de-deur bouwen duurt traditioneel bouwen vaak veel . In de meeste gevallen duurt het zes maanden om een huis te bouwen. Dat is uiteraard ook sterk afhankelijk van de grootte van het huis. Maar voor een gemiddelde woning duurt de bouw zes maanden.

Voor bijzondere ontwikkelingen moeten de aannemers vaak extra kosten doen, waardoor de prijs kan oplopen. De meeste aannemers nemen ook een prijsherzieningsclausule op in het aannemerscontract. Het kan dus goed zijn dat het huis een stuk duurder wordt dan eerst gedacht. Conclusie Sleutel-op-de-deur bouwen is in veel gevallen inderdaad iets duurder, maar het brengt enorme voordelen met zich mee.

Er is één iemand verantwoordelijk, namelijk de aannemer, die in principe alles moet oplossen voor jou, binnen het bepaalde budget en bepaalde timing. Als je graag stressvrij wilt bouwen, zonder dat je je druk hoeft te maken over allerlei papierwerk en de vergelijking van offertes. Dan is sleutelklaar bouwen zeker een aanrader.

Hoeveel Kost Een Nieuwbouw? - Sleutel Op De Deur

Bovendien heb je in dat geval ook meer controle over de uiteindelijke kostprijs en kan je zelf de goedkoopste offerte kiezen. Ben je van plan om te bouwen? Vraag een gratis offerte aan! Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.

Uw nieuwbouwwoning met persoonlijke binnenafwerking of als ruwbouw? Er zijn verschillende manieren om uw droomhuis tot werkelijkheid te brengen. Indien je een stuk grond hebt dan zou je hier je woning zelf op kunnen bouwen. Of je laat je huis tekenen door een architect om het door een aannemer te laten zetten.

Maar het hoeft daar nog niet te stoppen (kosten huis bouwen). Meer en meer wordt er ook sleutel op de deur bouwen aangeboden. Zoals de omschrijving zelf zegt wordt bij het sleutel-op-de-deurconcept de woning instapklaar aangeboden. Op deze manier kan je uw droomhuis zorgeloos aanschaffen. Om er zeker van te zijn dat het huis helemaal afgewerkt is zoals je het zelf zou doen werkt Bosman Woningbouw nauw samen met zijn cliënteel in deze fase van het aankoopproces.Bij de binnenafwerking kunnen binnen de basisopties volgende zaken gekozen worden: Vloeren Afgewerkte binnendeuren in 1 van de 4 standaard kleuren. Keuken volledig zelf samen te stellen obv vooraf bepaald budget Badkamer is betegeld (vloer en muren tot aan plafond) Badkamertoestellen te kiezen obv vooraf bepaald budget Binnenkant is bezet en klaar om geschilderd te worden Er is nog veel meer mogelijk voor de binneninrichting van uw woning.

Extra opties zijn, maar niet beperkt tot: Warmtepomp Meer budget voor keuken, voor toestellen naar keuze zoals stoomoven of ingebouwd koffieapparaat Glazen binnendeur in de hal Parket tegels (parket look) Extra zonnepanelen Aanleggen van een terras Het is onze bedoeling dat u de komende jaren zult genieten van uw woning.

Navigation

Home

Latest Posts

Picknicktafel Decoreren

Published Jun 04, 22
7 min read